Statusbericht

Welkom bij Bilbo Records
Mgr. Ladeuzeplein 2
3000 Leuven

Mail ons

Mooneye - Big Enough (LP)

25,00 €
Mooneye - Big Enough (LP)
Releasedatum: 
10 september 2021
Stock: 
Niet op voorraad

Meer van deze Artiest:

Titel: 
Big Enough
Artist: 
Mooneye

Wanneer de luisteraars van StuBru Mooneye begin 2019 uitroepen tot één van de laureaten van De Nieuwe Lichting, is het meteen duidelijk dat de band rond Michiel Libberecht alles in zich heeft om een grote indieband te worden. Een titelloze EP met drie radiohits en een drukke festivalzomer later is de band klaar voor het Echt Grote Werk. De wereld valt in 2020 weliswaar een hele tijd stil, maar niet voor Mooneye, dat hard werkt aan hun debuutplaat. In het najaar verschijnt de eerste single ‘Bright Lights’ (met een prachtige bijrol voor labelgenote Meskerem Mees), een sprankelende oorwurm die fans én radiozenders aan de borst drukken. “Dit is ontegensprekelijk de vreemde eend in de bijt”, zegt Libberecht zelf over de opvallend opgewekte song. “De rest van de plaat zal iets donkerder zijn.”

Enter opvolger ‘Fix the Heater’ in het voorjaar van 2021, een merkelijk dreigender hoofdstuk in het nieuwe verhaal van de band, maar toch ook weer helemaal Mooneye. De luisteraar is het daarmee helemaal eens, want de song staat 18 weken in de Afrekening en wordt live de gedroomde afsluiter die het publiek met een delirium naar huis stuurt. In de zomer zet de derde single en titeltrack ‘Big Enough’ de laatste rechte lijn naar het debuutalbum in. De song laat wéér een andere kant van Mooneye horen, één die de melodieuze klasse van een Travis of een vroege Coldplay oproept. “Het mag duidelijk zijn dat er flink wat variatie zal zitten in de tien songs op ‘Big Enough’, dat op 10 september in de rekken ligt. Zowel muzikaal als tekstueel.”, zegt Libberecht. “Van vrolijk naar zwaarmoedig, en alles ertussenin. Uiteraard zit er een lijn in. En de nummers zijn sowieso ook allemaal erg persoonlijk. Veel songs gaan over vertwijfeling, volwassen worden en de zoektocht naar je plaats in de wereld. En dat alles in de wetenschap dat alles wel goed komt.”

Mooneye is naast Michiel Libberecht ook bassist Stan Holvoet, gitaristen Jesse Maes (Hypochristmutreefuzz en Sophia) en Guillaume Navarro en drummer Ramses Van den Eede (Teen Creeps, Hypochristmutreefuzz). In januari repeteerden ze voor de eerste keer in deze line-up en het klikte meteen. En dat hoor je op de plaat. Voeg daar nog de topproductie bij van Jo Francken (Admiral Freebee, Het Zesde Metaal, Novastar) en Pieterjan Maertens (Tamino), en je hebt een debuut dat staat als een huis.

SKU:
5430002558073