Waarschuwingsbericht

De BILBO winkel en onze webshop zijn open voor uw aankopen!

!!!! Door verschillende gebeurtenissen in de muziekindustrie (Brexit, coronamaatregelen, grondstoftekorten, ...) kunnen we momenteel geen exacte levertermijnen geven !!!! Wil je zeker je bestelling op tijd, bestel dan items die voorradig zijn!

Door Brexit kunnen wij momenteel niet meer verzenden naar UK

Go March - III (Pink Vinyl) (Ltd)

20,00 €
Releasedatum: 
12 mei 2021
Stock: 
In stock

Meer van deze Artiest:

Titel: 
III
Artist: 
Go March

‘Go March are a guitar/synth/drums trio from Antwerp who make wonderful post-rock instrumentals and urgently need to be given a soundtrack commission’ - UNCUT

‘Lengthy jam sessions have been refined into something coherent, something intense’ CLASH

Het fel bejubelde Antwerpse Go March kondigt trots een nieuw mini-album aan, 'III', dat op 22/04/2021 op dunk!records zal verschijnen. Het trio brengt een spannende mix van elektronica, post-rock en ambient passages welke in combinatie met hun futuristische ‘sound’ vaak omschreven wordt als ‘ergens tussen dansmuziek en soundtracks voor nog te maken films’.

Het titelloze debuutalbum (uit 2015) van de band trok de aandacht van velen in de elektronische muziekwereld, waaronder THUMP, dat schreef over de debuutsingle 'Rise': ‘You might not know a huge amount about Belgian cosmic rockers Go March, but hopefully that’s set to change when you get your hands on their new single, a real motherchugger of a space-rock monster.’

De single werd opgepikt door Steve Lamacq op BBC Radio 6 en Zane Lowe's Beats 1 programma.

Op hun tweede album 'II' (uit 2018), smolten diepzinnige melodieën samen met elektronische klanken en opwindende ritmes. Ondertussen wonnen dansbare ‘knallers’ als ‘Chop Chop’ en ‘Bark’ aan populariteit op festivals in heel Europa en Japan. 

Op hun derde release ‘III’ verdiept het trio zich nog meer in de richting van de elektronische muziek. De band blijft trouw aan hun minimale aanpak, waarbij ze er alles aan doet wat nodig is om de spanning in de nummers te houden. ‘Zipp’ en ‘Stampede’ zijn twee donkere dance tracks die het publiek onmiddellijk meesleuren. 
‘Ortisei’ verwijst naar de geboortestad van Giorgio Moroder in Zuid-Tirol. Het is het meest lichtvoetige nummer op het album, met een bijna disco-achtige groove en pakkende synth-lijnen. ‘Droplets’' is als het ware de ballad van het album: een zeven minuten durende trip opgebouwd rond een eenvoudige, steeds terugkerende akkoorden structuur.

Go March tourde in Japan & Europa: de Benelux, UK, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Italië, en Tsjechië en ze verzorgden het voorprogramma van o.a.  Holy Fuck, Maserati, Trans Am, Föllakzoid en Millionaire.

De muziek van het trio werd door de ‘mixer’ gehaald  door o.a. Psychemagik, Shigeto, Peaking Lights en Dreams.

Go March zijn Philipp Weies (gitaren), Hans De Prins (synths) en Antoni Foscez (drums). 

Label:

SKU:
4250137258829